Jag blev en dag sugen på något gott och bestämde mig för lite smulpaj med bär. Tittade i kylskåpet och såg att jag inte hade så mycket smör kvar, och i frysen fanns det bara en liten mängd bär kvar, då jag inte orkade ta mig iväg för att handla så tänkte jag efter... hmm... Smulpaj i muffinstorlek! Genius!
Skal
ca 75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 msk råsocker
1 msk vitt socker
Fyllning
Valfria bär (t.ex. hallon och/eller blåbär)
1 tsk potatismjöl
½ msk vitt socker
Tryck ut degen i muffinformarna, ta gärna hjälp av en muffinform (se bilder). Fyll skalen med bär. Blanda potatismjöl och socker, strö över blandningen över bären (för att minska vätskan i "smulmuffinsen". Smula över lite mer deg. Sätt ugnen på 225°C (smulmuffinsen kan vila i kylskåp till ugnen är varm). Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar