söndag 30 juni 2013

Småfranska

Ett gammalt hederligt småfranska recept á la hemkunskapen. Fungerar bra till såväl frukost, lunch som middag.


Ca 8 frallor

  4 dl fingervarmt vatten
  4 msk olja
  1 tsk salt
  50 g jäst
  10 dl vetemjöl
  0,5 dl socker

Blanda vatten, olja och salt i en bunke. Smula i jästen. Tillsätt sockret det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord. dela degen i ca 8 delar. Rulla till bullar och placera på bakplåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°C, och låt bullarna jäsa under bakduk medan ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Bon appétit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar