Är det inte tråkigt att servera en tigerkaka som inte är randig, jag menar hur många marmorerade tigrar finns det i världen, det borde väl logiskt sett kallas leopardkaka när den är marmorerad? Nej, vill man ha en riktig tigerkaka; dvs som en randig, normal tiger, då kan man göra på följande vis.
200 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröda en kransform (ca 1,5 liter).
Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Tillsätt mjölk och blanda väl.Dela upp smeten i ungefär hälften - hälften, smaksätt ena hälften med kakaon och den andra med vaniljsockret.
När du häller upp smeten klickar du i lagom mängd smet, varannan vanilj och varannan choklad tills det att all smet förbrukats. Använd något långsmalt, exempelvis en provticka, stick ned i smetens mitt och bra ut till formens kant, stick ned i mitten igen och för i rakt motsatt riktning. Fortsätt på detta vis och dra ut till du har ett mönster av en stjärna med valfritt antal "armar".
Bon appétit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar